Arttu on melkein vuotias suomenhevosorivarsa

Arttu on Suomenhevonen ja sukulaistensa tavoin tuleva ratsuhevonen. Suomenhevonen on Suomen ainoa alkuperäinen hevosrotu. Suomenhevoset ovat monikäyttöisiä ja niitä jalostetaankin neljässä eri suunnassa: ratsuhevosena, juoksijana, työ- ja pienhevosena.

Arttu syntyi Aulangon Ratsastuskoululla, Hämeenlinnassa 16.5.2015. Sen syntymää oli odotettu hartaudella, koska tallinväki oli päättänyt saada lisää jälkikasvua mainion suomenhevosen Vieno Verrattoman sukuun. Vieno oli aiemmin ollut tallilla suosittuna opetushevosena. Vieno oli lempeä, sisukas ja kova työmyyrä. Vieno on Artun mummo.

Vienon ensimmäinen varsa syntyi vuonna 2011 ori Arska (Aulangon Aarre) ja seuraava vuonna 2012  tamma  Aino (Aulangon Aurora). Arska on Artun eno ja Aino on Artun äiti. Aino vietti nuoruusvuotensa kaveriporukassa Ypäjällä ja muutti kolmivuotiaana  takaisin Aulangolle. Aino on väriltään musta ja luonteeltaan kiltti. Sen sulhaseksi valikoitui komea Hessin Leevi.

160516_2

Ainon tiineys kesti 11 kuukautta kuten hevosilla varsan odotus yleensäkin ja se sujui ongelmitta. Tallinväki seurasi Ainon odotusta tiheästi kameran välityksellä. Aino on tavallisesti todella rauhallinen yöaikaan, mutta syntymää edeltävänä iltana Ainolle ei maistunut ruoka normaaliin tapaan ja se oli hieman levoton.  Arttu syntyi aamuyöllä puoli viiden aikaan. Se oli todella pitkäjalkainen ja -korvainen kaveri. Arttu nousi seisomaan ja oppi juomaan maitoa omin avuin pian synnytyksestä. Aino vaikutti alusta lähtien todella huolehtivaiselta äidiltä. Arttu sai nimensä Aulangon Ahkera puuhakkaan luonteensa ja sosiaalisuutensa vuoksi.

Arttu sukupostissa

Artun suku

2